Trakoloji Sempozyumu için hazırlıklar başladı

Trakoloji Sempozyumu için hazırlıklar başladıTrakyakent Belediyeler Birliği ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliğinde ortaklaşa düzenlenmesi planlanan “Trakoloji Sempozyumu” hazırlık, danışma toplantısı Trakyakent Birlik Merkezi’nde yapıldı.Toplantıda; sempozyum programı ile ilgili konular görüşülürken, davet edilecek kurum, kuruluş, yerel yönetim temsilcileri ve yetkililerle ilgili detaylar karara bağlandı.

Neden Temamız Traklar?
Hazırlıklarına başlanılan bu uluslararası çalışmanın üzerine neden odaklanıldığı hakkında bilgi veren Birlik ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç;  “Kuşkusuz, Balkanlar’da asırlık ve güçlü bir kültür var. Balkanlar, dünyaya büyük isimler vermiştir. Bunun; Balkan ülkeleri arasındaki kültürel aktarıma katkıları nelerdir? Ortak değerlerin varoluşu Balkanların bir “Barış Yarımadasına” dönüştürülmesine nasıl yardım ederler? sorularını iletişim içinde olduğumuz Balkan yerel yönetimler ile 2009 yılından beri sorguluyoruz. Bu güne kadar Balkanlarda bulunan Birlikler ve yerel yönetimler ile kurduğumuz temaslar, gerçekleştirdiğimiz onlarca etkinliğin temelinde hep bu düşünceler yatıyor” dedi.

Giderek Küreselleşen Dünya Çağında Yarımadamızda Ortak Değerlerimiz Var
Bu güne kadar sadece bir belediyeyi kapsayan konularda değil toplumu içine alan, karşılıklı işbirliği bağlarını canlı tutmayı hedefleyen çalışmaların içinde olduklarını belirten Birlik Müdürü Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz “Giderek küreselleşen dünya çağında yarımadamızda ortak bir yaşama kültürünün oluşturabileceğine dair olan beklentiler gerçekleşecek midir? Bunlar hep derinlemesine dikkate alınması gereken sorulardır. Burada dört yılı aşkın bir süredir insancıl ve dostça bir şekilde iki komşu halklarımızı yaklaştıran bağlantıları gözettik. Bu sempozyum da bu çalışmaların en kapsamlısı ve bilimsel olanı olacaktır” dedi.

Konunun önemine dikkat çeken Namık Kemal Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik; “Kültür halkların tanınmasında, kazılar; halklar arası kültürel aktarımın sağlanmasında esas bir araç olarak görülmektedir. Hiç kuşkusuz, kültürel miras milletleri yakınlaştırır, kültür insanların temaslarını yoğunlaştırır. Bu da yarımadanın kültürleri arasında niteliksel bakımdan yeni ilişkilerin kurulmasında, olumlu bir gelişmedir. Bu sempozyum  ile de bu tema vurgulanacaktır” dedi.

Toplantıya; Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı ve Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Trakyakent Birlik Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş ile Namık Kemal Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik ile Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Haluk Söner ve Uzman Selin Özmen katıldılar.

Haber: Trakyakent

http://www.trakyakent.gov.tr/haber.php?id=1130